opinio-catalunya1Ben mirat no és que Catalunya vulgui independitzar-se d’Espanya ni dels espanyols. Al que aspira Catalunya és a la independència de l’Estat Espanyol, en mans, durant segles, d’unes oligarquies retrògrades, reaccionaries i corruptes, desqualificades per la història, per fer un estat modern veritablement democràtic, igualitari i laic, sota l’imperi de la llei.

Actualment, per tal de combatre el moviment independentista, aquestes oligarquies, intenten trobar la quadratura del cercle sociològic i polític. Es tracte de què, després d’obligar a immigrar a Catalunya, fugint de les penúries econòmiques, i de les misèries, a grans contingents d’habitants d’altres terres d’Espanya (de parla castellana), per assolir una vida millor per a ells, i sobretot, per als seus fills. Ara, després de tants anys d’haver contribuït, amb el seu treball, a la prosperitat de Catalunya, i de considerar-se catalans, per una simple qüestió de nexe idiomàtic, i per efectes del seu DNI, les oligarquies espanyoles, una vegada denominats “la majoria silenciosa”; pretén que aquest contingent original de la immigració es manifesti contra la independència de l’Estat Espanyol, que la majoria del poble català reivindica. Ells volen que facin el paper de “convidat de pedra” de Catalunya.

Això, si que és un autèntic lerrouxisme, i no el que practicava Don Alejandro al segle passat.  

Comentaris   

0 # Carles Recoder 30-09-2013 08:10
Sembla però que no s’acaben de sortir amb la seva, ara resulta que els hi surten associacions de castellà parlants (www.sumate.cat). que recolzen un altre formes de relació entre Espanya i Catalunya. Pot ser si el govern visques de mes a prop la realitat catalana també tindrien una altre d’opinió, però les noticies de les províncies no arriben a la Capital.
Respondre | Respondre amb una citació | Citar
0 # Annabel 11-11-2013 17:53
Doncs no els ha sortit bé la jugada. Només cal veure el moviment ciutadà Súmate
Respondre | Respondre amb una citació | Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar